Informatie

Schanspop is ontstaan in 1987 , na een succesvol openluchtpopfestival in 1986 , georganiseerd door jongerencentrum “de Schans “ en toentertijd mede mogelijk gemaakt door garanties van de overheid . Sindsdien hebben  ca. 200  (grootte) nationale en internationale artiesten  het podium betreden en  +/-  270.000 duizend bezoekers de toegang naar het festival weten te vinden. Ons evenement werd 29 jaar lang georganiseerd tijdens de “ Licht- en Klankweek “ van Siddeburen  maar daar is na de editie in 2016 een einde aangekomen. In 2017 vind in juni de eerste zomer editie plaats.

In 2011 hebben wij het 25 - jarig jubileum gevierd, waarbij ondermeer in een oplage van 17.500  ex. een brochure is vervaardigd en huis-aan-huis verspreid in de regio rondom Siddeburen. Op de website is dit magazine in te zien dan / wel te downloaden.

Wij heten u graag van harte welkom op één van onze activiteiten en koop tijdig entreebewijzen bij ons voorverkoopadres of online via deze website of via onze Facebookpagina, want –  vol  is  vol - ...